Bahan utk Kulit
2 cawan tepung gandum
2 cawan jus pandan (7 helai daun pandan dikisar)
1 sudu teh pewarna hijau
Garam secukup rasa
Bahan utk Inti
1 cawan kelapa parut muda
1/2 cawan gula merah
1/2 cawan air
Garam secukup rasa
Cara membuat
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk dan kacau sebati
- Panaskan kuali yg disapu dgn sedikit minyak
- Tuangkan satu senduk adunan dan goyangkan kuali supaya adunan tadi rata & nipis
- Apabila dah masak, angkat dan letakkan ke dlm pinggan
- Masukkan inti ditengah-tengahnya
- Lipatkan bahagian kiri & kanan, kemudian gulung dgn kemas
- Hidang
Cara membuat inti
- Masukkan semua bahan unti kedalam periuk
- Masak di atas api yg sederhana dan kacau sehingga sebati dan lembap.
- Angkat dan sejukkan
No comments:
Post a Comment