Sunday, June 26, 2011

I've got the green light

Baru tadi lepas sembang2 dgn Ibu. Alhamdulillah, kenduri baca Yassin kat rumah yg dibuat hari jumaat hari tu, ramai yang datang katanya. Saja bersoloroh dgn Ibu, 

"Kalo dah kenduri baca Yassin pun dah ramai, apatah lagi kenduri kawen Tikah..xbley nak buat kat rumah la..Nanti kesian ibu n adik-adik nak kena kemas balik"


Hahahhaa..saja ja bagi hint kat dia. Nak bagi taw yang anak dia ni dah gatal nak kawen. hahahahaa.. (^,^)

"Kalau dah cukup duit jgn katakan nak kawen tahun depan tahun ni pun boleh"

Dush! Kena balik kat aku. Tapi xpa, dah dapat green light. Cuma nak kena tunggu duit cukup ja. Asal duit cukup ON saja..hahaha..


p/s: Kena kuatkan semangat untuk start saving utk kawen nih..Saving pun baru ciput

Sejenis?

Hari kerja aku mengadap facebook dari pagi sampai ke petang. Tgk la facebook member2 lama. Ada la satu member ni, mengucap panjang aku tengok facebook dia. Seriously i just cannot understand. Kenapa la perlu bercouple2 sesama jantina? Dah semakin pupus ka lelaki di dunia ni? Best sangat ka bercouple sesama jantina?


Sedih sangat aku tengok. Relationship sesama jantina tu seolah2 sudah menjadi kebiasaan dan menjadi satu lifestyle yg dibangga-banggakan. Bukan untuk bersikap out dated, tapi hukum tetap hukum. 

Sabda Rasulullah SAW :
 عن ابن عباس رضي الله عنهما قال : لعن النبي صلى الله عليه وسلم المخنثين من الرجال ، المترجلات من النساء 
Maksudnya : Daripada Ibn Anas r.a berkata Rasulullah SAW melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan mereka yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita (HR al Bukhari) 
*Maksud menyerupai dalam konteks hadith di atas termasuklah daripada aspek gaya rambut, perhiasan, penampilan, cara bercakap, cara berpakaian dan sebagainya.

p/s: Teringat kisah di zaman Nabi Luth A.S

thanks for your time


Mood tengah down gila. Lately terlalu fikir banyak sangat sampaikan otak & badan terasa letih. Apsal aku xboleh nak buang sifat ni ntah. Small matter pun nak fikir. Dapat job interview pun fikir separuh mati nak pi ka tak..


 Thanks God i always have him by my side. My Mr Architect, thanks for your time, thanks for listening to my problems, thanks for giving me your support, and also thanks for your advice. Really appreciate it


I know i count on you. Feel much better now (^.^)

p/s: Can't wait to see u tomorrow <3<3<3

Saturday, June 25, 2011

Suke!

It is nice to meet u again Nana. Rasa puas gila dapat kongsi semua cerita. Sebelum ni memang selalu kongsi cerita dgn Cik Nana pun. Tapi since dia dah abis intern dengan AMD, dah xdak tempat lagi nak meluah perasaan. Rasa teruja pulak bila dapat jumpak tadi. 


p/s: Baru perasaan selama kenal dgn Nana xdak lagi gambar dgn dia. Nana, cilok pic from your blog eh..ngeh2 


Today i don't feel like doing anything

Monday to Friday, aku menjadi pekerja yang sangat berdedikasi. Tapi bila masuk ja hari Sabtu, aku akan jadi manusia yang paling malas. Saturday is the day that i've been waiting for. Bahagia ja bila masuk hari Sabtu. Hari tu la aku rasa seperti maw bermalas-malasan duduk depan TV, sambey makan makanan yang best2. Alangkah bahagianya hari Sabtu bagi org yang bekerja. 


 Golek-golek atas katil sambil berfacebooking and blogging. Wah! bahagianya hidup kalau macam tu.. Kalau dulu sebelum berkerja, hari Sabtu la hari yang paling ditunggu-tunggu sebab hari tu la hari nak keluar ronda-ronda, tgk wayang, shopping. Huh! Tapi sekarang bila dah masuk alam keja ni, semua tu dah xbest dah. Ya la..bukannya senang nak cuti. Asyik kena perah otak keja n keja ja...Hari Sabtu n Ahad la hari untuk nak rehatkan diri n manjakan diri. Mintak maaf la to all my friends yg selalu ajak aku hangout weekend. Susah utk aku kata "OK!" utk setiap pelawaan tu unless kalo aku betul2 rajin. AMPUN sangat2. 




p/s: Malam ni plan nak layan movie kat umah jek! :)

Saturday, June 18, 2011

Selamat tinggal kawanku


As fast as we became friends we come to notice how much faster we can lose each other. Remember the good times we all have together because time and reality is moving fast and the reality is some of us will never see each other again and some will. But even though we'll all change we'll all remember the times we had together and all the times we said best friend still the end.

p/s: Nana, u've been such a good friend to me. And im gonna be completely lonely without u

Friday, June 17, 2011

backpain

Dah seminggu suffer back pain. Tak tau la sebab pa. Even aku dah cuba always duduk dalam posture yg betul, but then still terasa sakit. Nak kata sebab kerusi kat ofis, xkan la kot kan. Semua org duduk elok ja.tetiba aku lak yang bermasalah. Mungkin effect backbone kena hempas dgn pintu kot. NI dah masuk kali ke 2 back bone aku ni kena hempas dgn pintu. First masa kat farmasi ibu then the latest one masa kat ofis. Tak kisah la pa pun, tapi yang pastinya, sekarang ni aku rasa wut  a heaven if dpt pi spa and get a massage. Wah, bestnya!



Ok, lets get some knowledge on back pain problem.
most common causes of low back pain are: 
  • Injury or overuse of muscles, ligaments, facet joints, and the sacroiliac joints.
  • Pressure on nerve roots in the spinal canal. Nerve root compression can be caused by:
  • herniated disc, often brought on by repeated vibration or motion (as during machine use or sport activity, or when lifting improperly), or by a sudden heavy strain or increased pressure to the lower back.
  • Osteoarthritis (joint degeneration), which typically develops with age. Whenosteoarthritis affects the small facet joints in the spine, it can lead to back pain. Osteoarthritis in other joints, such as the hips, can cause you to limp or to change the way you walk. This can also lead to back pain.
  • Spondylolysis and spondylolisthesis, vertebra defects that can allow a vertebra to slide over another when aggravated by certain activities.
  • Spinal stenosis, or narrowing of the spinal canal, which typically develops with age.
  • Fractures of the vertebrae caused by significant force, such as from an auto or bicycle accident, a direct blow to the spine, or compressing the spine by falling onto the buttocks or head.
  • Spinal deformities, including curvature problems such as severe scoliosis orkyphosis.
  • Compression fractures. Compression fractures are more common among postmenopausal women with osteoporosis, or in men or women after long-term corticosteroid use. In a person with osteoporosis, even a small amount of force put on the spine, as from a sneeze, may cause a compression fracture
Symptoms
  • Anxiety
  • Depression
  • Fatigue
  • Fever
  • Headache
  • Hip pain
  • Morning back stiffness
  • Pain through the buttocks and down one leg to below the knee (sciatica)
  • Redness, warmth, or swelling of the back
  • Sleep disturbances



Thursday, June 16, 2011

my car


I'm in love with MyVi
Gambate! Kena kuatkan semangat utk saving

Friday, June 10, 2011