Wednesday, April 28, 2010

morning everybody



Lets start our day wit smiling..=) agagagaga...aku x taw la napa lately rajin sgt aku menulis kat blog nie..eventhough keja brtimbun2 n byk g nota2 yg nk kena baca, i still hv time to hangout kat blog ni huh??inspired by all the blogger's otai??hurmm..maybe i guess..

Tapi aku xnk menghabiskan masa mngadap my lappy ni ja..sumpah x jalan keja coz aku bley dduk sehari suntuk mengadap my lappy...!!! hahahahaha...So, online smbey uat notes for nxt paper, Ethic..bley kn??


happy


Mood: Happy berbunga2 bahagia
Reason : Been called by 2 men that i loved in a day...=) 

Tuesday, April 27, 2010

dugaan di pagi hari


Bengang tul la aku dgn sorank hamba Allah nie...xphm tul aku...is it a prank or wut??call aku pg2 dgn mood yg epy, ttba brtukar marah2 salahkan aku tu la neh la...aku yg termamai2 lg neh lagi la jadi mamai dgn hamba Allah sorank neh...dia paksa lak aku ckp kt luar blk..aku dgn muka yg sememeh bru bgun tdo neh pun kuar la..tp sorry la brader. i dah brtukar jadi hulk pink dgn muka yg x mndi lagi dah time 2..hahahaha (buruk yg amat!)..ya la..spo x mrh eh kalo bru bgun tdo kno mrh2??bg tau sat kat aku spa??bila aku mrah dia glakkan aku..ceit bdk neh! Maen2 tul..lg marah aku bla da kucing duk nak brmnja2 dgn aku..dah x ckup kne mrh DAN tgh mrh, dikejar kucing lak 2...pa la naseb...haaaiiisshh!! Tapi pa pun thnx la sbb tlg kejutkan bgun tdo..*wink*wink*


Monday, April 26, 2010

abis 1 azab



Abis sudah paper XML..hurm..xtaw nk ckp cmna...susah siot...not as what i expected..Byk jgk soalan yg mmbuatkn aku garu-garu kepala...tp what passed let it passed. Malas dah nk pk..da lg 2 AZAB menanti...hurm...


Saturday, April 24, 2010

buluphobia..


Kalo ada orang yang nmpak aku msa nk sidai baju pagi tadi mesti terkekek2 glakkan aku..Mana x nya aku bley kelam kabut lari dengan baju yang basah di tgn semata2 nak lari dari lebah...Oh gosh! mmg pengecut btul aku ni..actually dlu aku nie bknla sorank yang takut sgt dgn lebah. Kalo nmpak Mr Bee bertrbangan aku still bley ignore kn lagi..nasib la labu..aku xkco kau, kau jgn kaco aku. Tpi since kjadian aku disengat seekor tebuan yg sgt bertuah membuat lawatan dlm blik tidur aku, aku dah jadi tersangat fobia dgn lebah neh. Bila terpk ja mesti aku terasa g bdn dia yg berbulu2 tu duk jln2 kat leher aku smbey bg 'love bite' kat leher aku..Ewww!!

Bukan stakat takut dgn lebah ja, aku jgk mmg dari azali lg takut gla dgn kucing..Adus, xpham aku..Kucing yg sikit punya comey n mnja pun aku bley takut..Orang kalo nk bela kucing mst diorang ska kucing yg suka main&aktif. Tapi aku lg prefer dduk dgn kucing tua yg mls n taw nk tdo ja..hahaha..bkn pa..sng idup aku...dia xkan kaco aku n juz tdo ja..haha

Pendek kata aku neh mmg takut la dgn binatang2 yang aktif n berbulu neh..geli..Adakah aku ni dikategorikan sbg buluphobia??beephobia??catphobia??hurm...wujud ka istilah2 tue? lantak la...kalo x ujud, biar aku wujudkan..

Disebabkan ktakutan aku yang aku kira melampau ni la aku g ska bela binatang yang x aktif sgt..Dulu penah bela 3 ekor turtle...Dido, Cico n Fifi..uhuhu..sob..sob (T.T)..tapi tu smua hanya kngan...4thn stgh ja diorang neh sempat menumpang kasih dgn aku...pastu ibu, dah x nk aku bela lg...diorang mkn banyak sgt...xlarat nak beli mknn, kta ibu...hhuuhuhu..

Still x berputus asa, baru2 neh aku bli lak sjenis g pet...Hahahaha...aku ckp ja kat org aku bela bintang ni, suma uat muka pelik..xpenah dbuat org bela binatang cmtu..lantakla pa org nk pk pun...aku suka...biar la...

Introducing my Mr Weedy Weedy Gugu..A lobster! hahaha...sgt comel bg aku... =)





Thursday, April 22, 2010

xda motif

gambar xda motif...
saja suka2 upload...hahahaha..
abaikan ja kalo korang xnk tgk...
agagaagagaga...


azab

26 April ?? 4 Mei ?? 10 Mei?? Tarikh pe neh? 
arghh!! tensen siot aku memikirkan tarikh2 neh...
26 n 4 tue paper final aku utk xml n ethics...
10 tue yg lg bengkak aku tgk...skt mata, skt otk n sakit ati..
Ari tu la aku nk kne present project FYP aku yg sgt mmbebankn kpala otak aku buat masa skrg..
Huhuhu, bila la azab2 neh nk abeh..abis la cpt!!! waawawawawa!~

Sunday, April 18, 2010

Thursday, April 15, 2010

Malware?Spyware?Adware?Virus?


Now days the average computer user must be aware of the potential threats their computer faces each time you connect to the world wide web. It is a dangerous place for a computer and the security threats are growing everyday. It all so confusing, viruses, spyware, malware, and adware, just to name a few. Why are they all so different?
In the old days we used to call everything a virus, however now days we have more precise names to further categorize them. Below I will show you the difference between a virus, spyware, malware, and adware.
What is Malware?
Malware is a software program that has bad intentions. It can either be installed by the computer user accidentally or it can sneak into your computer through various avenues. Its not the same as a piece of software that by chance causes harm to your computer, malware is software that has been developed with the intent of causing problems with your computer. 
What is Spyware?
Spyware is a type of malware program that invades your computer and basically spies on you. There are different types of spyware that collect different information. A common spyware type is a keylogger which records keystrokes typed on your keyboard. This is how people lose their bank account details. Other spyware will record your actions and browsing habits on the internet. Any information collected by spyware is usually with the intent to sell.
What is Adware?
Adware is another form of malware and is exactly as the name suggests, software with advertising. Adware can be downloaded and sometimes included in free programs. For example Windows Live messenger and Yahoo messenger contain adware. Although some programs give the option not to install the extra adware, others seem to sneak it in without permission.
What is Virus?
A virus is a small program designed to infect your computer and cause errors, computer crashes, and even destroy your computer hardware. Unlike spyware, a virus can grow and replicate itself. It can also travel from one computer to another via an internet connection. Of course you can get viruses from discs with virus infested files stored on them, however the internet is the most common entry point. Some common symptoms of a virus are emails being sent to all contacts when you didn't send them, being taken to webpage's that you didn't choose, or being told you have a virus and to download a program to fix it.

Monday, April 12, 2010

haram hukumnya




Aku just nak berkongsi dgn semua tentang masalah kecantikan.. Kebanyakan orang tak tahu benda neh. Last week, aku agak ragu-ragu sikit tentang hukum pemakaian bulu mata palsu..

Selepas menanyakan beberapa orang yang arif dalam bidang agama n dgn merujuk beberapa laman web yg terdapat dalam internet, memakai bulu mata palsu adalah
haram hukumnya sekiranya niat memakainya adalah utk kecantikan atau menunjuk-nunjuk..Namun sekiranya memakainya utk tujuan utk menutup keaiban (cth : utk menutup bulu mata yg xda dsebabkam trbakar) maka adalah diharuskan memakainya

Hanya bertujuan untuk berkongsi...bukankah berpesan-pesan ke arah kebaikan itu dituntut oleh Allah s.w.t..

“Demi masa, sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh yang saling mengingatkan dalam kebenaran dan kesabaran.” (QS. Al-‘Asr)

Dengan saling menasihati antara kita, maka akan banyak kita peroleh hikmah dan manfaat dalam kehidupan kita kerana nasihat itu dapat memberi keuntungan dan keselamatan bagi yang ikhlas menerima dan menjalankannya. 


Thursday, April 8, 2010

A letter from My Beloved Sugar Daddy


I was very elated to receive a letter from my dad yesterday


: :  Simple but full of humours ::
xoxo

Wednesday, April 7, 2010

Happy Birthday Sis!


Aina years ago...


Now...pergh...hahaha



Zhu ni shengri kuaile..!!!!

Haahahhaha...ari ni genap sudah 14 thn adik ksygnku sorank neh..
dah besar panjang plus makin comei + cun (slalunya ego xnk g tau..but bcoz today is her birthday, 
xpa la..ngaku p la..aina, neh tulus ikhlas dari ati neh taw)

Juz wish u  :

~ Jadi insan yg cmerlang, gemilang dan terbilang ~

~ Mnjadi adik yg sgt supportive, mndengar kata, sporting trhadap kakak ksygnnya neh ~

~ Tingkatkan lagi kepantasan anda! (hehhe..u noe wut i mean kn??) ~


~ n yg plg pntg kak long always love u & n always there for u no matter wut ~



p/s Sorry coz again xdpt nk clebrate ur birthday...quite sad actually...huhu..Btw, still will buy u a present

Sunday, April 4, 2010

Prevent ur computer from being hacked


    Website Hack

An old fren of mine td ada tnya aku bout hacking...So, juz to help him, aku pun mintak tlg la pkcik Google aku.

Aku: Pakcik google yg tramatlah disyangi...kwn sy maw tau pasal hacking..kasi taw sket..

** Pakcik Google dgn bersungguh2 memulakn pencarian menyelongkar smua data2 yang disimpan dlm almari database **

Pakcik Google : Nah...pakcik dah crik kan..pandai2 la kau pilih nk yg mna...

** Maceh Pakcik Google..isk2..sayang tul pak cik Google kat aku **

So aku pun memulakan la pncarian aku trhadapap data2 yg dah dibagi oleh pakcik Google..trberkenan kat 1 article drpd website neh http://www.ehow.com/how_4503871_prevent-computer-being-hacked.html



Step2 yg perlu dilakukan utk mngelakkan drpd di hacking...C'mon babe, prevent is better than cure..(sure x larat dah nk dgr ayt neh..ayt dari zmn skola dlu. masukkan dlm essay nk dpt mrkah lbey)


@ Always uat backups of your files + folders. Save them in a separate place than your computer. (mcm pesan bapak aku.."t ilank smua, nangeh air mata darah pun x gna")

@ Make sure korang da firewall yg sgt hbt. Ini utk mengelakkan segala jenis n spesis cacing, trojan viruses and spyware from infecting ur system. Sstgh applications memerlukan korang disable dlu firewall. So pandai2 pk sniri la nk uat pa..

@ Review ur browser n email setting for security. Make sure to constantly erase your "cookies" folder. Cookies yg sgt sdp neh mmg xmembahyakan komputer korang tapi korang secara x lansung bg hacker tiu bley track korang pnya daily actions online. Set  "internet zone" for high and "trusted sites" for medium low security.

@ Watch out for Active-X and JavaScript files sebab hackers bley bercucuk tanam dan membiakkn 'ank2 pokok' viruses dlm korang pnya programs.

@ Install anti virus software and make sure to set it for automatic updates. Kalo x updates pun xdak gna jgk..sbb byk virus2 baru yg dijumpai stiap ari. So make sure korang slalu update.Aku mencadangkan Kapersky coz antivirus neh antara yg bagus dari segi dia pnya protection..

@ Jgn bkak unknown email attachments. Kebanyakkan email2 yg kita xtau dari mana asal usulnya contain viruses. Email2 cmneh allow hackers to get into ur system.

@ Only run and download programs from places you trust. Never send these files to friends and co-workers due to the high virus risks.

@ Off computer n disconnect trus. Sng cita! Dgn cara neh hackers kompem xbley msuk..


    next schedule??huh..




    new look

    Getting bored with the old one

    .20%.

    ...60%...

    .....70%.....

    .....80%.......

    ..........85%............

    ................95%...................

    ..........................100% completed............................

    TARAA!!!

    New look of "me in my own world"

    Thursday, April 1, 2010

    Miss you




    Tetiba aku rsa a lil bit emo + jiwang karat...
    Adus, im bloody forcing myself not to thinking bout that guy..
    the harder i avoid from bringing him into my mind, the more im torturing myself..
    God! plz give me strength..huhuhhu..i deadly miss him.. =(