Tuesday, January 25, 2011

Food whore!


lately become a F.O.O.D monster
hunting foods for all da time

p/s: suddenly teringat a friend of mine calling me 'Ulaq Sawa'..LMAO!

Sunday, January 16, 2011

D.O.W.N

D.O.W.N

p/s: U have kill the patience

Saturday, January 15, 2011

Gulai Ikan @ Kari ikan

Hari ni aku belajar masak healthy gulai ikan a.k.a kari ikan. Resepi umi punya..Tak payah letak santan. Tapi kalo nk letak pun bley jugak. 

Bahan-bahan:

Minyak masak
Bawang besar
Bawang putih
Rempah ikan - 2 paket
Serbuk jintan putih (1 sudu teh)
Serbuk lada hitam (1 sudu teh)
Serbuk cili (1 sudu teh)
Santan (Optional. nak sihat xyah letak..hehe)
Air asam jawa
Bendi
Terung (Bak kata maktok lg sedap kalo masukkan)
Cabai hidup
Tomato
Ikan
Serai
Garam
Halba Campur
Daun Kari

Cara-cara:
  1. Tumis bawang putih n bawang besar yg dihiris halus ke dlm minyak
  2. Masukkan halba cmpur + daun kari aka karapoleh (bak kata anisa)
  3. Bila dah agak2 naik bau tu, masukkan rempah(yg dicampur dgn bawang besar n bawang putih yg dh dikisar, serbuk jintan putih, serbuk lada hitam, serbuk cili). Masak sampai pecah minyak
  4. Masukkan serai yg dh diketuk
  5. Then, korang masukkan air asam jawa n santan(which is optional). Tunggu sampai mendidih
  6. Masukkan ikan
  7. Pastu masukkan terung, cabai hidup, tomato, bendi
  8. Taburkan bawang besar yg dah dihiris halus ke dalam gulai
  9. Masukkan garam secukup rasa
  10. Hidang
p/s: Gambar nnt letak..xsempat lak nk p snap..tapi rupanya lbey kurang mcm gmbar kat atas la

Alhamdulillah


I am in a happy mode
why?
coz im happy with my life and oso my carrier
rasa bersyukur sgt dikelilingi oleh org2 tersayang
*wink*
no more tension2
if ada tension pun i have my family n my loved one around me
they r d only one who can fade out my pressure
kerja pun sgt best
now baru aku faham apa erti kesoronokkan dan kebahagiaan bila kita dapat buat kerja yg kita suka
honestly, i love my job
IT is my passion
bila fikirkan balik, ada hikmah kenapa result matrix aku dulu like horror
rupa2nya Allah lebih tahu apa yg terbaik utk aku 
dan Dia jugak nk memberikan yg terbaik utk aku..
semua yg terjadi ada hikmah disebaliknya

p/s: Muhasabbah diri sat

Wednesday, January 12, 2011

menjaga hati


mulut manusia memang tak boleh tutup
kita buat baik, dia kata jahat
kita buat jahat, dia katakan lagi jahat
pendek kata kita sentiasa jahat di mata dia
apa yang penting kita cuba lakukan yang terbaik
dia nak kata apa kata la
tak kuasa dah nak fikir
lagi di fikir, lagi sakit hati
aku just nak hidup dalam ion2 positif saja
no more negative ion

p/s: terlalu jaga perasaan org lain smpai terlupa hati & perasaan sendiri

Saturday, January 8, 2011

cerita tali


apa perasaan korang
korang sgt memerlukan tali nak ikat barang
yg ada tali baru n oso tali lama
of course la tali baru will come in ur mind kan?
but suddenly tali baru yg korang nk guna tu reput n bley pkai. putus!
pasti korang keciwa tahap gaban kan
disaat2 terdesak ni la, nk putus
nasib baik la da tali lama
penyelamat keadaan

p/s: tersedar sebentar dari lamunan..wake up girl!

Wednesday, January 5, 2011

im in love again n again

awak, dulu kita bercinta jarak jauh
sekarang kita bercinta jarak dekat pulak
every week dpt jumpa awak
terus terang saya katakan saya sgt bahagia
to be honest im in love 
again n again by u
rasa macam baru semalam berjumpa
macam baru semalam berkenalan
sedangkan perkenalan tu dah hampir 5 tahun

p/s: terasa jeles tgk member sana sini dah kawen n bertunang..kita ni bila lagi??